Cautare

197 de rezultate pentru "e deseuri" (6.26 secunde)
Imi aduc aminte de problematica Baia Mare, de schiopatarea permanenta din partea ministerului abilitat sa coordoneze industria de a inchide iazuri miniere, de a oferi un management adecvat depozitelor de deseuri industriale s.a.m.d.
De la munca de birou, el a ajuns sa se ocupe cu evidenta cantitatilor de deseuri transportate de camioane la rampa de gunoi a municipiului si cu cea a cainilor fara stapan capturati din municipiu.
In prezenta celor doi premieri, au mai fost semnate un memorandum pentru pregatirea specialistilor in domeniul fizicii nucleare si laserelor, intre Thales si Politehnica din Bucuresti, precum si un acord de cooperare intre directorii agentiilor nationale pentru deseuri radiocative din cele doua tari.
De ce sustin candidatura lui Ghise Primul motiv (si cel mai simplu!) ar fi ca e independent, lucru care nu se mai poate spune despre Romania. Nu e singura candidatura independenta anuntata, dar e singura care merita luata in seama.
Companiile care deruleaza tranzactii cu terenuri, cladiri, deseuri, animale vii si material lemnos nu mai platesc de la 1 ianuarie 2005 taxa pe valoarea adaugata aferenta acestor operatiuni, in urma intrarii in vigoare a unor prevederi simplificate privind TVA.
De asemenea, in cazul TVA au fost introduse masurile de simplificare in vederea combaterii evaziunii fiscale in domeniul comertului cu deseuri de fier, busteni si imobile.
Postolache Marius, angajat al UAF, a primit o sanctiune de un milion de lei vechi deoarece a fost gasit raspunzator de abandonarea unor deseuri.
Ca materii prime de baza pentru realizarea compostului necesar culturii ciupercilor trebuie sa strangeti rumegus, deseuri de hartie, gunoi de grajd, paie de grau, de secara sau/si de orez.
Pentru locurile de depozitare, inclusiv depozitarea temporara a acestor tipuri de deseuri, trebuie construite suprafete impermeabile, platforme de beton, prevazute cu instalatii de colectare a pierderilor prin scurgere si, acolo unde este cazul, decantoare, degresoare sau prelate rezistente la intemperii.
Unul dintre obiectivele prioritare il constituie prevenirea sau reducerea producerii de deseuri. Un alt obiectiv promovat este valorificarea deseurilor prin reciclare.
"Grupul-tinta este reprezentat de locuitorii celor doua orase cu virsta cuprinsa intre 8 si 80 de ani, institutiile responsabile cu managementul deseurilor si protectia mediului, agentii economici care colecteaza deseuri.
"Firma continua sa promoveze prevenirea poluarii cu deseuri de consumabile pentru imprimante si copiatoare, in cadrul serviciilor prestate aplicand procese de transformare a deseurilor in produse utile.
In topul rau-platnicilor la buget urmeaza sectoare precum pro-duse petroliere, cu datorii de 116 milioane de lei, deseuri reciclabile, cu 87 de milioane de lei, constructii cu 84,7 milioane de lei, prestari servicii cu 82,7 milioane de lei, masa lemnoasa, cu 60,2 milioane de lei si comert cu amanuntul, cu datorii la buget de 54,5 milioane lei.
Pe de alta parte, potrivit unor reprezentanti ai Ministerului Mediului, punctele de colectare pentru deseuri electrice si electronice nu au nevoie de niciun fel de decizie guvernamentala speciala, cu exceptia autorizatiei de mediu.
Pedepse mult mai aspre, care pot ajunge pana la inchisoare intre 1 si 5 ani, sunt prevazute in cazul celor gasiti vinovati de poluarea baltilor, raurilor, izvoarelor subterane sau al celor care arunca deseuri sau reziduuri toxice in apa.
In tarile membre UE aceasta taxa variaza intre 1 si 20 de euro, consumatorul platind circa 0,6 euro pentru un kilogram de deseuri.
sa presteze serviciul de salubrizare la toti utilizatorii cu care au incheiat contract de prestare a acestui serviciu, sa incarce intreaga cantitate de deseuri menajere si sa lase in stare de curatenie spatiul destinat depozitarii;
La Hotelul Ibis din municipiul Constanta a avut loc ieri seminarul cu tema "Ambalaje si Deseuri de Ambalaje", organizat de Centrul Euro Info din cadrul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta in colaborare cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si cu Unitatea pentru Constructie Institutionala TAIEX a Comisei Europene.
una care activeaza in domeniul IT&C, una pentru deseuri din domeniul electronicelor si electrocasnicelor si una pentru lampi de iluminat.
Pentru 2007, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor are pe agenda demararea a 40 de proiecte in sectoarele de apa si deseuri care vor beneficia de finantare din fonduri ISPA.
google-analytics.com